nieuws

12 jan 2016, 12:12

Groninger Museum verkoopt 15.000 kaarten op dag na dood Bowie

Groninger Museum verkoopt 15.000 kaarten op dag na dood Bowie

Het Groninger Museum heeft op de dag na het overlijden van David Bowie zeker 15.000 kaarten verkocht voor de overzichtstentoonstelling van de superster. Het museum gaat daarnaast ook op zaterdagavonden open.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het museum kreeg door het overlijden van Bowie veel media-aandacht. Ze besloten dan ook om alsnog open te gaan. De verwachting was al dat het overlijden zou zorgen voor extra kaartverkoop. De hele dag was het erg druk op de site van het museum. Belangstellenden stonden soms langer dan een uur in een digitale wachtrij voordat ze kaarten konden kopen.

Dinsdag werd volgens RTV Noord besloten om de openingstijden van de expo te verruimen. Het museum gaat daarom op zaterdagen extra open tussen 18.00 en 22.00 uur. Veel mensen willen de tentoonstelling in het weekend bezoeken, maar er zijn daarvoor al veel kaarten verkocht.

Doelstelling in zicht

De tentoonstelling trok tot gisteren al 40.000 bezoekers. Daarnaast waren er ook al 15.000 andere kaarten gereserveerd. Het museum komt nu met 70.000 verkochte kaarten dicht bij de doelstelling van 100.000 bezoekers.

Het museum biedt bezoekers een multimediale ervaring met koptelefoons. Daarom kunnen er maar een paar honderd bezoekers tegelijk de expositie bekijken. De expositie loopt tot 13 maart. Het is nog onbekend of die verlengd wordt. Het museum wil dat wel graag, maar moet nog in overleg met de Bowie-archieven in New York.