nieuws

24 feb 2017, 11:11

Groninger Bodem Beweging verkoopt meer dan helft van de kaarten

Groninger Bodem Beweging verkoopt meer dan helft van de kaarten

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht staat morgen, zaterdag 25 februari, in het teken van de aandacht voor het aardbevingsgebied in Noord-Nederland. De Trots van het Noorden steunt hiermee het opgezette initiatief van Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ te tekenen. Eén van de initiatieven, die FC Groningen afgelopen week opzette, was het beschikbaar stellen van 1.500 toegangskaarten aan de Groninger Bodem Beweging (GBB) voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, zaterdagavond om 18.30 uur in het Noordlease Stadion.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Recht voor Groningen
De GBB verkocht deze toegangskaarten afgelopen week voor 10 euro, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Recht voor Groningen. Dit fonds is opgericht om recht te halen voor het aardbevingsgebied. In totaal verkocht de GBB 867 van de 1.500 beschikbaar gestelde kaarten. Het aantal overgebleven actiekaarten plus het aantal nog beschikbare kaarten vanuit FC Groningen is in totaal nog circa 1.200. De Trots van het Noorden roept supporters op Groningen-uitingen te dragen bij de wedstrijd om op deze manier te sympathiseren met de actie. De club verkoopt een provincie-sjaal voor het speciale actietarief van 7,50 euro.

Randprogramma
Morgen zal rondom de wedstrijd op diverse manieren aandacht worden geschonken aan de acties voor de bevolking in het aardbevingsgebied in Groningen. Zo kunnen bezoekers aan de wedstrijd de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ tekenen, biedt Hanos Groningen gratis 2.000 plakjes Groninger koek aan bij de horecaverkooppunten op de drie publiekstribunes bij de aanschaf van een kopje koffie of thee (waarbij geldt: op = op) en worden na afloop van de wedstrijd voor de hoofdingang van het stadion promotiekranten van de GBB uitgedeeld.

Minuut stilte
Naast de aandacht voor de acties van de GBB staat FC Groningen uiteraard ook stil bij het overlijden van Henk Nienhuis. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht zal er een minuut stilte worden gehouden. De familie zal in het stadion aanwezig zijn en geeft aan dit eerbetoon zeer op prijs te stellen. In overleg met het bestuur van Oud-Veendam zijn tevens alle oud-spelers, -trainers en andere direct betrokkenen uitgenodigd zaterdagavond bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Henk Nienhuis overleed afgelopen zaterdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Veendam. Hij was in het verleden onder meer assistent-trainer en directeur van FC Groningen. FC Groningen speelde afgelopen zondag bij de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam al met rouwbanden ter nagedachtenis aan Henk Nienhuis.