nieuws

11 aug 2016, 09:09

Groningen zichtbaar in beachhut op pier in Southend

Groningen zichtbaar in beachhut op pier in Southend

Groningen heeft vanaf komende vrijdag een beachhut op de pier in het Engelse Soutend, waar het zich kan presenteren. Dat meldt Marketing Groningen, die voor de stad de citymarketing doet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente Southend heeft tien zogeheten Cultural Beach Hutten. Die blijven een heel jaar staan en ze vertegenwoordigen een culturele activiteit of een uitstapje in Southend zelf. Groningen heeft één van die hutten gekregen.

De Groningen Hut is beschilderd met de skyline van markante gebouwen in stad en provincie Groningen, aangevuld met quotes van pers en organisaties. Zo wordt duidelijk dat het naar de stad maar een uurtje vliegen en dat Groningen een fietsmekka is.

Het interieur is voorzien van kunstmatige ramen die het ‘uitzicht’ op Groningen laten zien in lichtgevende kozijnen. Enkele Groningse highlights worden letterlijk belicht op lichtgevende kubussen met 7 redenen om Groningen te bezoeken.

Naast de Groningen Hut is er ook een Gallery Hut met wisselende exposities in Southend en een Film Hut met archiefbeelden van Southend door de jaren heen. De Beach Huts zijn allemaal handmatig beschilderd door kunstenaars in samenwerking met leerlingen van scholen in Southend.

De Southend Pier is de langste pier ter wereld. Jaarlijks komen er zo’n 300.000 bezoekers.