nieuws

21 sep 2017, 20:08

Groningen zaterdag dé modestad van Nederland

Groningen zaterdag dé modestad van Nederland

Groningen begint steeds belangrijker te worden als modestad van Noord Nederland. Dat kan iedereen komend weekend zelf ervaren, want zaterdag wordt het evenement 050&Mode gehouden. Ruim 150 van de mooiste winkels op modegebied werken mee aan deze groots opgezette modemanifestatie. Ofwel aan het centrale programma, ofwel met activiteiten in het eigen bedrijf, of beide. Daardoor wordt dit een van de grootste mode-evenementen ooit gehouden in het Noorden. Samen geven alle deelnemende kledingwinkels een beeld van de nieuwste ontwikkelingen op modegebied en van wat er in Groningen allemaal verkrijgbaar is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

050&Mode is de voortzetting van de populaire ‘Nacht van de Mode’. Behalve de nieuwe naam is ook de programmering veranderd. Dat is nu vooral overdag: alle deelnemende winkels zijn op zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur geopend voor het winkelend publiek.

PROGRAMMA

Met het brede programma is 050&Mode voor iedereen leuk:

Zo is er Anna Nooshin die de opening doet, bekend van social media met een heel succesvolle blog en een YouTube-kanaal met meer dan 2,5 miljoen bezoekers per maand. Dit stijlicoon kun je ontmoeten op verschillende plekken. 

Een andere bekende deelnemer dit jaar is Jan Boelo Drenth, een jonge modeontwerper uit de provincie Groningen. Hij heeft een eigen kledinglabel en mag inmiddels vele artiesten, waaronder DJ Sunnery James (man van Doutzen Kroes) onder zijn clientèle rekenen. Zijn collectie is o.a. op een stijlpunt te zien die is ingericht op het Waagplein, samen met buitenlandse topontwerpers.

Op verschillende plekken treedt de dancecrew Avant Garde Collective op. Zij zijn de winnaars van het RTL programma Battle On The Dancefloor 2016 en drie van de crewleden komen uit Groningen. Niet alleen fantastische dans, maar ook een geweldige kledingstijl maakt ze het bekijken waard.

In het randprogramma is er net als voorgaande jaren weer het succesvolle Blogger Closet Sale op het Damsterdiep. Ook is er op zondag weer de Vintagemarkt Klein Berlijn. Er staan stijlpunten op verschillende plekken in de stad, er zijn modeshows en de afterparty is dit jaar in DOT.

Kijk voor het gehele programma op: www.050enmode.nl