nieuws

17 jan 2018, 10:10

Groningen weer centrum van de Europese popscene tijdens Eurosonic Noorderslag

Groningen weer centrum van de Europese popscene tijdens Eurosonic Noorderslag

Het is weer zover: vrijwel de gehele Europese popmuziekkaravaan slaat vier dagen lang zijn tenten op in Groningen. Maar het is niet alleen de muziekindustrie voor wie Eurosonic Noorderslag een jaarlijks hoogtepunt is: dankzij Eurosonic Air, het gratis toegankelijke festival op de Grote Markt, is er ook voor stadjers, studenten, boeren en buitenlui van alles te beleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de eerste drie dagen van Eurosonic Noorderslag (17, 18 en 19 januari) proberen veelbelovende artiesten uit alle hoeken van Europa zichzelf in de kijker te spelen voor het komende festivalseizoen. Op dag vier (Noorderslag) is er volop aandacht voor muziek van eigen bodem, door zowel gevestigde namen als nieuw (lokaal) talent. En natuurlijk wordt die 20ste januari ook de prestigieuze Popprijs weer uitgereikt in Groningen. 

Rondom Eurosonic Noorderslag worden net als ieder jaar weer tal van kleinere gratis toegankelijke festivalletjes georganiseerd. Dit jaar staan onder meer Pleuropsonic, Grunnsonic, Jagersonic, Toetersonic, Platosonic en Altersonic op het programma.

Eurosonic Air
Ook dit jaar is er op de Grote Markt weer een gratis podium, Eurosonic Air, waar naast donderdag en vrijdag ook zaterdagmiddag verschillende acts te zien zijn. Bijzonder dit jaar is een optreden van het Noord Nederlands Orkest, dat voor de gelegenheid game muziek speelt.

Het programma van Eurosonic Air:

Donderdag
Jeangu Macrooy (nl)
Meute (de)
The Cool Quest (nl)

Vrijdag
Dewolff (nl)
Transylvania [damn fun] (ro)
My Baby (nl)

Zaterdag
Noord Nederlands Orkest (nl)
Tim Knol (nl)
Ruben Hein (nl)
Michelle David & the Gospel Sessions (nl)

Voor het volledige schema van Eurosonic Noorderslag en voor tickets, ga naar www.eurosonic-noorderslag.nl