nieuws

08 jan 2016, 09:09

Groningen weer ‘back in business’

Groningen weer ‘back in business’

De ijzel is verdwenen, het weeralarm is opgeheven en de scholen zijn weer geopend. Het is weer ‘back to normal’ in Groningen. Komende nacht is het wel weer oppassen geblazen: volgens weerbureau Weeronline kan het dan in het noordoosten opnieuw glad worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na drie ijzelvrij zijn de scholen in Groningen vrijdag weer open. De overkoepelende organisatie O2G2 besloot vanwege de gladheid de deuren drie dagen lang gesloten te houden.

Nu het ijs is verdwenen rijden de bussen weer volgens de normale dienstregeling. Ook de post wordt weer bezorgd. PostNL probeert poststukken die afgelopen dagen zijn blijven liggen vrijdag alsnog te bezorgen. De gemeente Groningen haalt vrijdag voor het eerst in dagen weer vuil op. Op verschillende plekken in de stad slingerden op straat vuilniszakken en oude kerstbomen op straat.

Het winterweer had niet alleen maar nadelen. Afgelopen dagen werden massaal de schaatsen onder gebonden voor een potje ‘straatsen’, schaatsen op straat. Beelden van schaatsende noorderlingen gingen de hele wereld over.