nieuws

10 aug 2015, 10:10

Duizenden nieuwe studenten nemen tijdens KEI-week bezit van stad

Duizenden nieuwe studenten nemen tijdens KEI-week bezit van stad

Zo'n 5000 nieuwe studenten nemen vanaf vandaag bezit van de stad. Maandag start de KEI-week, de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten, die kennis kunnen maken met Groningen als dé studentenstad van Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van de KEI-week was maandagmorgen in alle vroegte al bezig om het podium op de Grote Markt voor elkaar te krijgen. Ook maakten de verschillende studentenverenigingen, muziekscholen en sportclubs hun stand op de Informatiemarkt gereed.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema "Kei is your key", daarmee moet duidelijk worden dat de introductieweek de sleutel is voor een geslaagde studietijd. Volgens de voorzitter van het KEI-bestuur draait het in de KEI-week zowel om informatievoorziening als feest: “Naast bijvoorbeeld de feesten op Grote Markt en de kroegentocht is er ook veel aandacht voor hoe je het meeste uit je studietijd kunt halen. Bijvoorbeeld tijdens het evenement KEI to your Future kunnen studenten verschillende workshops en lezingen volgen om zich voor te bereiden op hun studietijd. Wij vinden het ook belangrijk dat studenten weten wat je allemaal naast je studie kan doen om je studietijd te verreiken.”

Ook is er tijdens de KEI-week aandacht voor de thema’s seks, drugs en alcohol, onderwerpen waar veel studenten mee in aanraking komen. De organisatie van de KEI-week zegt er alles aan te doen studenten zo goed mogelijk voor te lichten en alcohol- en drugsmisbruik te voorkomen. Naast aparte deelnemersbandjes voor minderjarigen en instructies voor alle vrijwilligers wordt ook een evenement georganiseerd dat gericht is op hoe studenten met deze thema’s om kunnen gaan.

Vandaag staat er op de Vismarkt dus een informatiemarkt op het programma. Vanavond is de opening van de KEI-week op de Grote Markt. Onder andere Kenny B treedt daar op. De organisatie kreeg 4500 voorinschrijvingen en verwacht dat dit aantal vandaag nog zal oplopen. De introductieweek duurt tot en met vrijdag. Bekijk hier het hele programma!