nieuws

05 nov 2015, 11:11

Groningen-supporters mogelijk niet welkom in Marseille

Groningen-supporters mogelijk niet welkom in Marseille

Fans van FC Groningen kunnen mogelijk niet naar de uitwedstrijd van FC Groningen in en tegen Marseille. De kaartverkoop voor het Europa League-duel zou vrijdag beginnen maar is tot nader order uitgesteld. Dat meldt FC Groningen donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voetbalclub heeft de kaartverkoop uitgesteld omdat de autoriteiten in Marseille overwegen om geen Groningen-fans toe te laten. Dat zint de FC niet en dus is de UEFA ingeschakeld om tot een oplossing te komen. FC Groningen zou volgens de regels recht hebben op 3.500 kaarten en de verkoop stond gepland voor vrijdag.

Marseille had na overleg met de UEFA en FC Groningen beloofd deze week duidelijk te geven, maar die is er nog niet. Een speciale afgezant van de UEFA reist donderdag nog naar Marseille om de problemen te bespreken. Mochten de fans van FC Groningen alsnog welkom zijn, dan wordt de kaartverkoop alsnog opgestart. Er komt zeker 24 uur tussen de aankondiging en de start van de verkoop, zodat iedereen in de mogelijkheid wordt gesteld om kaarten te kopen.

FC Groningen baalt van de situatie omdat de club weet dat veel supporters al een reis of zelfs accommodatie richting Frankrijk hebben geboekt. “Deze situatie ligt volledig buiten onze macht. De Trots van het Noorden stelt alles in het werk om haar supporters de mogelijkheid te bieden om de wedstrijd te bezoeken”, aldus de FC.