nieuws

15 nov 2015, 20:08

Groningen solidair met Parijs: Martinitoren in Franse kleuren; Website: Noussommesparis.nl

Groningen solidair met Parijs: Martinitoren in Franse kleuren; Website: Noussommesparis.nl

Niet alleen de Martinitoren wordt verlicht in de Franse driekleur, ook is er een speciale website geopend, en kan men via Twitter reageren onder de hashtag #NousSommesParis. Het gaat om een initiatief van de Gemeente Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers. Zij melden:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Naar aanleiding van de terreuraanslag in Parijs zal Groningen de Martinitoren Blauw-Wit-Rood verlichten. Tevens is er een website geopend waar iedereen initiatieven kan insturen. 

 

Groningen is geschokt en diep geraakt door de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Aanslagen op onze levenswijze, onze open samenleving en onze vrijheid. Veel Groningers willen hun medeleven, verdriet en boosheid aan de Parijzenaars overbrengen. De komende dagen zal duidelijk worden hoe wij dat gaan organiseren. 

 

Op  noussommesparis.nl kun je je medeleven tonen, maar ook kun je een eigen initiatief of idee aanmelden. Samen met de gemeente Groningen proberen we jouw idee een plek te geven. We weten nog niet precies hoe, maar als je je gegevens achterlaat komen we er snel bij je op terug. We gebruiken de hashtag #NousSommesParis 

 

Waarschijnlijk aanstaande maandag al zal de Martinitoren baden in de Franse driekleur.” 

 

Want Groningen steunt Parijs. 

Wij zijn Parijs.

 

Namens de initiatiefnemers,

 

NOO (Noordelijke Online Ondernemers)

Bjorn Eerkes

Gemeente Groningen

 

http://www.noussommesparis.nl

 

Foto: met dank aan Twitter/@Hilly Mast