nieuws

17 sep 2015, 11:11

Groningen realiseert noodopvang voor 550 vluchtelingen

Groningen realiseert noodopvang voor 550 vluchtelingen

Aan de Van Swietenlaan in Groningen komt een noodopvang voor 550 vluchtelingen. Dat hebben de gemeente Groningen en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het pand waarin de vluchtelingen worden ondergebracht, ligt achter de parkeergarage van het Martiniziekenhuis. De eerste mensen kunnen mogelijk volgende week al hun intrek nemen in het gebouw.

 

Omwonenden worden komende maandag geïnformeerd. Het is onbekend hoe lang de locatie open blijft. Burgemeester Den Oudsten maakte eerder deze maand al bekend dat er een noodopvang zou komen. Toen was de locatie nog niet bekend.

 

De vluchtelingen worden ondergebracht in een voormalig kantoorgebouw dat leeg stond. Volgens het COA is het een ideale locatie. De vluchtelingen hebben er meer privacy dan in grote hallen.

 

Henk Wolthof, unitmanager bij het COA, laat in een reactie weten dat hij blij is dat de gemeente zo snel op de oproep voor meer opvanglocaties gereageerd heeft. ,,De nood is hoog. Alleen gisteren al meldden zich 700 mensen in Ter Apel. De druk is groot. We hebben snel meer opvanglocaties nodig.”

 

Volgens wethouder Van der Schaaf is de gemeente momenteel druk bezig met het zoeken naar twee locaties voor permanente azc’s. Per locatie zal er ruimte zijn voor 400 tot 600 vluchtelingen. ,,Een crisis als deze vraagt om een flexibel optreden.”