nieuws

23 okt 2016, 12:12

Groningen mogelijk dupe van stakende topschaatsers

Groningen mogelijk dupe van stakende topschaatsers

De schaatsbaan van Kardinge is mogelijk de dupe van een op handen zijnde staking van de topschaatsers. Die willen de eerste wedstrijd in Groningen mijden uit onvrede over de schaatsbond KNSB. De commerciële schaatsploegen en de gewesten hebben een conflict met de KNSB over de hoogte van de premiepot en een bijdrage voor talentontwikkeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er wordt al weken onderhandeld, maar de schaatsers dreigen nu met een staking tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. De zogeheten KNSB Cup wordt georganiseerd in Groningen. Tijdens de belangrijke wedstrijd worden de eerste startbewijzen voor World Cups verdeeld.

De schaatsbond leed vorig jaar een verlies van 2,7 miljoen euro. De bond wil dat bekostigen door de premiepot te verlagen, meer geld te vragen voor proflicenties en minder geld uit te geven aan talentontwikkeling. Daar gaan zowel de gewesten als de profteams niet mee akkoord.

Eigen wedstrijd
De verenigde profteams willen voor het einde van de week een akkoord en anders dreigt een staking. Mogelijk dat de schaatstoppers dan zelf een wedstrijd organiseren, om te bepalen wie er naar de World Cups mogen.

De KNSB en de topteams gaan maandag weer om tafel. De schaatsbond heeft al aangegeven om voor 12:00 uur met een antwoord te komen.