nieuws

01 sep 2017, 09:09

Groningen maakt zich op voor bomvol weekend vol evenementen

Groningen maakt zich op voor bomvol weekend vol evenementen

Nog geen plannen voor het weekend? Geen probleem, want het barst in Groningen komende dagen van de activiteiten en evenementen. Marketing Groningen zette de leukste tips op een rij: waan je een ridder op Middeleeuws Ter Apel, pak een filmpje in de open lucht of struin over een leuke retromarkt.   

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ballon Fiësta Meerstad | Meerstad

1 & 2 september - Dat luchtballonnen de wereld er anders uit doen zien, bewijst Meerstad op 1 en 2 september. Op die dagen varen tientallen ballonnen in de lucht tijdens het Ballon Fiësta Meerstad. Bezoekers kunnen zelf een tocht maken of een kijkje nemen in een van de ballonnen die op het veld staan. Het festival duurt twee dagen en biedt voor zowel jong en oud een afwisselend randprogramma. Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’, waarbij de luchtballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichten op de maat van de muziek.
Meer over Ballon Fiësta Meerstad >>

Zienemaan & Sterren | Suikerunie terrein Groningen

1 t/m 3 september - Een lucht vol met sprankelende sterren, een picknickmandje vol lekkernijen en een veelbelovend groot doek waarop een bijzondere film vertoond wordt. Op 2, 3 en 4 september kun jij op het Suikerunie terrein genieten van de grootste openluchtbioscoop van Noord Nederland. Het programma belooft wat, van de Nieuw-Zeelandse actie komedie Hunt for the Wilderpeople tot de concertfilm Stop Making Sense van Talking Heads. Voor de allerjongste filmliefhebbers is er Zienemini. In de Wolkenfabriek, ook op het Suikerunie terrein, worden in hetzelfde weekend kinderfilms vertoond.
Meer over Zienemaan & Sterren >>

Havendagen Delfzijl | Haven Delfzijl

1 t/m 3 september - Havendagen betekent een weekend vol straatentertainment, kinderattracties, shantykoren, dweilorkesten, proeverijen, markt en diverse podia in het centrum en in de haven. ‘De Haven Verbindt’ is het thema tijdens de 4e editie van Havendagen Delfzijl. Met Q-Music The Party, Delfpop met o.a. Flamman & Abraxis  en heel veel ander vermaak en vertier. Komt dat zien. Meer over Havendagen Delfzijl >>

Baila! Straat Dans Festival Groningen | Binnenstad Groningen

2 september - Het eerste Straat Dans Festival Groningen is een feit. Op zaterdag presenteren dansscholen in Groningen stad en provincie zich aan het publiek op een manier die nooit eerder vertoond is. Op een 15-tal buitenlocaties in de binnenstad van Groningen worden er door zo'n 30 dansscholen diverse dansdemonstraties gegeven aan het (winkelend) publiek. Zo keer jij na een dag winkelen fluitend en dansend terug naar huis. Meer over Baila! >>

Pura Vida Openluchtconcert | Blauwestad

2 september - Het openluchtconcert Pura Vida Blauwestad staat dit jaar in het teken van Queen. Op zaterdagavond speelt het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer het concertprogramma “Echoes of Queen” met als solisten Jennie Lena, Joseph Clark en Yollandi Nortjie.​ Arrangeur en dirigent Dirk Brossé heeft prachtige arrangementen gemaakt van de grootste hits van Queen, waaronder Bohemian Rhapsodie, The show must go on, Don’t stop me now, We will rock you en Somebody to love. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Het begint om 19:30 uur in het Havenkwartier Blauwestad en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Meer over Pura Vida >>

Middeleeuws Ter Apel | Ter Apel

2 & 3 september - Vlijtig werkende ambachtslieden, ridders, marktkooplui, muzikanten en reizigers verzamelen zich in Ter Apel rondom het Klooster en brengen je terug naar vervlogen tijden. Het thema van dit jaar is 'bouwen in de middeleeuwen' en rondom dit spannende thema is er veel te zien en beleven. Tijdens kinderspelen wanen de kleintjes zich echte ridders en ´s avonds kan jong en oud genieten van een gevarieerd programma met dans, muziek en een  wervelende vuurshow.
Meer over Middeleeuws Ter Apel >>

Kunst, Design en Retro Markt | Grote Markt Groningen

3 september - Op zondag van 11.00 tot 17.00 uur vindt de Kunst, Design en Retro Markt plaats op de Grote Markt in Groningen. Het is een markt waar je lekker overheen kan struinen en de geur van pas geschilderde schilderijen of uit hout gesneden kunstwerken kan opsnuiven. De markt staat vol met kunstenaars en designers die hun werk graag aan je laten zien. Een perfecte zondag activiteit.