nieuws

31 jan 2016, 11:11

Groningen krijgt ‘kledingbank’ voor minima aan Oosterhamriklaan

 Groningen krijgt ‘kledingbank’ voor minima aan Oosterhamriklaan

Vanaf maart kunnen cliënten van de Groningse voedselbank gratis kleding ophalen bij Maxima Stad, een modezaak zonder kassa aan de Oosterhamriklaan. De vestiging in de stad wordt de vijfde van Maxima in de provincie Groningen, zo meldt stadsomroep OOG. Er zijn al kledingbanken in Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Winschoten. In maart wordt ook een locatie in Delfzijl geopend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alleen geregistreerde cliënten van de voedselbank kunnen bij Maxima Stad terecht. Dat zijn er in Groningen zo’n 2000, waaronder ongeveer 600 kinderen.

Per persoon kunnen de cliënten zo’n tien kledingstukken en twee paar schoenen per jaar ophalen. Het streven is dat de helft van de uitgereikte kleding nieuw is. Hiervoor schenken kleding- en schoenenzaken uit de stad restpartijen. Zij kunnen de waarde hiervan fiscaal aftrekken omdat Maxima bij de Belastingdienst geregistreerd staat als officieel goed doel.

De huur en energiekosten van het pand worden betaald door de gemeente Groningen. De provincie dekt de kosten voor vervoer en opslag.