nieuws

21 sep 2017, 14:02

Groningen krijgt hondencafé

Groningen krijgt hondencafé

De binnenstad van Groningen heeft al twee kattencafés en nu komt daar hoogstwaarschijnlijk ook een hondencafé bij. Hondencafé Kwispel wordt een dagopvang voor honden en één café ineen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bezoekers van het hondencafé betalen een vast bedrag per half uur en kunnen daarvoor niet alleen onbeperkt koffie, thee en water drinken, maar ook uitgebreid met de dieren knuffelen. Voor andere dranken, zoete versnaperingen en broodjes moet iets worden bijbetaald, aldus initiatiefneemster Marijke Haaksema.

Het is nog niet bekend waar het hondencafé de deuren opent. De voorkeur gaat uit naar een plek in de buurt van een park of losloopgebied.

Uiteindelijk zullen er zo’n vijf tot tien honden tegelijk in het café worden opgevangen. Ze krijgen allemaal een eigen hok waarin ze zich eventueel kunnen terugtrekken.

De initiatiefneemster heeft een crowdfundingactie opgezet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Ze hoopt 25.000 euro op te halen. De honden die in het café worden opgevangen, moeten nog geselecteerd worden.

 

Het is de bedoeling dat Hondencafé Kwispel eind dit jaar de deuren opent.