nieuws

18 dec 2015, 10:10

Groningen klaar voor warmste WinterWelVaart ooit

Groningen klaar voor warmste WinterWelVaart ooit

Groningen maakt zich op voor de warmste WinterWelVaart ooit. De wintervibe is dus niet echt aanwezig, maar met een glaasje glühwein erbij moeten we maar doen alsof. Want het scheepvaartfestival aan het Hoge en Lage der Aa brengt de kerststemming er al jaren flink in. Weer of geen weer.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. De schippers openen tijdens WinterWelVaart gratis hun schepen voor het publiek.

Daarnaast is er zoals elk jaar weer een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud op en rond het winterse festival te vinden. Van een kerstmarkt en film- en theatervoorstellingen tot muziek en poëzie, het heeft allemaal een plekje op WinterWelVaart.

Vorig jaar was het nog ijzig koud tijdens het evenement, maar de mutsen en handschoenen kunnen dit jaar in de kast blijven. Vandaag (vrijdag) en morgen wordt het zo’n dertien graden, terwijl het kwik zondag kan stijgen tot 14 graden. Zo warm was het nog nooit! Maar: het blijft droog en dat is fijn!

Bekijk het volledige programma van WinterWelVaart hier. Je kunt alle dagen vanaf 12.00 uur terecht op het Hoge en Lage der Aa. Toegang is gratis!