nieuws

11 sep 2015, 15:03

Groningen dit weekend in het teken van ReitdiepPOP, Grachtenfestijn en meer

Groningen dit weekend in het teken van ReitdiepPOP, Grachtenfestijn en meer

Het weer lijkt niet heel erg goed mee te werken, maar je kunt dit weekend nog wel even actief nazomeren in Groningen. Er is weer van alles te doen in de stad. Dat valt althans te lezen op de website uit.groningen.nl (DEEL dit bericht met je vrienden of geef een "like": dan weten ook zij wat je allemaal kunnen doen in Stad!)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Of je nou van muziek houdt, of liever kijkt naar een bioscoopfilm of carnavalsparade op het water; in Groningen is het dit weekend mogelijk. Zo vindt de 3e editie van het Grachtenfestijn plaats en kunnen jong en oud in de jachthaven Reitdiep genieten van ReitdiepPop. Op het Suikerunieterrein viert de enige echte openluchtbioscoop van Groningen z’n vijfde verjaardag. Ook is er in de theaters weer van alles te zien.

Zienemaan & Sterren Filmfestival - Vrijdag, zaterdag en zondag

Meerdere keren per jaar kun je bij Zienemaan & Sterren in de buitenlucht genieten van een filmvoorstelling. Van vrijdag tot en met zondag vieren ze hun vijfde verjaardag met een heus festival op het Suikerunieterrein. Elke avond kun je er genieten van kwaliteitsfilm, heerlijke hapjes/drankjes en de relaxte Zienemaan-sfeer. Er zijn foodtrucks, voorfilmpjes en een openluchtexpositie. Om 21.00 uur start de film. Op vrijdag is dat Ex_Machina en op zaterdag vertonen ze Pelo Malo. Het festival wordt op zondag afgesloten met Der Bunker.

Nederlands Theater Festival on tour - Zaterdag en zondag

Het Nederlands Theater Festival gaat ook dit jaar weer on tour om zo ook buiten Amsterdam de parels van afgelopen seizoen te kunnen laten zien. Het festival toont jaarlijks in de Stadsschouwburg Amsterdam de tien hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Vier van deze ook in de pers uitstekend ontvangen voorstellingen zijn ook in Groningen te zien, als enige plaats buiten Amsterdam. Het gaat dit weekend om Merals Harem – Ochtendzee, die vrijdag te zien is in het Grand Theatre. Een dag later brengt de Stadsschouwburg Jakop Ahlbom met Horror op de planken.

ReitdiepPOP - Zaterdag en zondag

ReitdiepPOP is een festival voor jong en oud en het hele gezin. En met jachthaven Reitdiep heeft het zaterdag en zondag een prachtig decor met de kleurrijke pierwoningen. Het brede en veelzijdige programma biedt iedere bezoeker wat leuks om te zien, te doen en te horen. Op zaterdag wordt er tussen 10:00 en 15:00 gestart met sportworkshops en -clinics voor kids en voor de ouderen onder andere een straatvolleybaltoernooi . Vanaf 15:00 verplaatst het evenement zich naar het winkelplein op de kade van de jachthaven. Daar vindt dan op verschillende podia tot 23:00 het muziekfestival plaats met een meer dan indrukwekkende line up aan bands en acts. Op zondag is er een braderie en eindigt de botenparade van het Grachtenfestijn in de haven.

Grachtenfestijn - Zondag

De derde editie van het Grachtenfestijn vindt zondag plaats. Bij de ‘Grachtenparade NazomerCarnaval’ zullen naar verwachting honderd kleurrijke bootjes te zien zijn op de Groninger Diepenring. Ook kunnen stadjers in hun rubberbootje stappen tijdens de eerste editie van FloatingParadise. De grote parade start op de Hoge- en Lage der A en voert de bootjes via de Noorderhaven, de Diepenring, het Eemskanaal richting de Reitdiephaven. Onderweg is er muziek en de parade eindigt bij ReitdiepPOP. Daar is ook het BOLS NK Flairbartending: een grootse wedstrijd met de allerbeste flairbartenders. Het publiek kan met de beste cocktails genieten van een verfrissing.

Première Muziek van Beneden - Zaterdag en zondag

Op zaterdag gaat in het Grand Theatre de nieuwe jeugdvoorstelling van Het Houten Huis in première. Muziek van Beneden is een familievoorstelling over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt. Voor kinderen zijn er voor en na de voorstelling leuke doe-dingen in het theater. Zo zijn er speciale tekenplaten met wegen en kruispunten. De afgelopen jaren speelde Het Houten Huis succesvolle voorstellingen op de zomerfestivals en in theaters in binnen- en buitenland. De voorstelling van zaterdag is uitverkocht. Voor de voorstelling van zondag 20 september, om 14.30 uur, zijn nog kaarten beschikbaar. Muziek van Beneden toert tot en met januari volgens jaar langs twintig theaters in het land.