nieuws

14 jul 2016, 10:10

Groningen Congres Bureau: ‘Vlieg zoveel mogelijk via Groningen’ (BLOG)

Groningen Congres Bureau: ‘Vlieg zoveel mogelijk via Groningen’ (BLOG)

De verbinding van Groningen Airport Eelde met de internationale luchthaven van Kopenhagen is ook belangrijk voor Groningen als congresstad. “We zien dit als een enorme stap vooruit”, zegt Mariska Pater, directeur van het Groningen Congres Bureau. “En we roepen iedereen op om ook zoveel mogelijk via Groningen te gaan vliegen.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We kunnen nu de congresdeelnemers via Kopenhagen naar Groningen laten vliegen en ontvangen op de luchthaven. Een rechtstreekse shuttlebus brengt de aankomende gasten in tien minuten naar het centrum van Groningen. Je zou bijna zeggen: Wat willen we nog meer?”, aldus Pater. “Wij willen zeker meer. We willen deze hub-verbinding zeker stellen voor de toekomst en het liefst uitbreiden met meer aansluitende vluchten. Maar dan moeten we wel laten zien dat er vraag naar is.”

“Vliegen vanaf Groningen Airport Eelde scheelt je een flink aantal uren reistijd naar Schiphol. Bovendien zijn de wachttijden op Eelde korter dan op Schiphol. We kunnen nu vanuit Groningen vliegen en ik wil iedereen oproepen omdat dat nu ook te doen!”

“Misschien zijn de aansluitingen in het begin niet optimaal en heb je een uur extra overstaptijd op Kopenhagen, maar neem dat voor lief”, zegt ze. “Als we nu met elkaar de afspraak maken om zoveel mogelijk via Groningen te gaan vliegen, dan komen er in de toekomst vanzelf meer verbindingen bij."

"We hebben nu de kans om samen een succes te maken van Groningen Airport Eelde en het biedt ons voor de toekomst ontzettend veel mogelijkheden", besluit ze.