nieuws

12 feb 2016, 16:04

Groningen City Club tegen outletcentrum in Assen

Groningen City Club tegen outletcentrum in Assen

De Groningen City Club (GCC) wil niet dat er bij het TT Circuit in Assen een outletcenter komt. De gemeenteraad van Assen stemde al in met de komst van een Factory Outlet Centrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens voorzitter Mark Engberts zorgt een outletcenter in Assen voor minder bezoek aan de binnenstad van Groningen. Hij zegt dat vrijdag op de site van RTV Noord.

Het is nog niet zeker dat het Factory Outlet Center (FOC) wordt gebouwd. De deelnemende winkels moeten nog instemmen en ook de provincie Drenthe heeft nog geen toestemming gegeven. Vanuit de Assense middenstand is veel tegenstand. De winkeliers vrezen dat ze minder bezoekers krijgen, omdat de consument in het outletcenter goedkope kleding kan kopen.

Volgens Engberts is de komst van het FOC ook slecht voor de Groningse winkeliers. “'Als je op maar twintig minuten van Groningen kleding heel goedkoop kan krijgen, waarom zou je dan nog naar de binnenstad gaan? Ik verwacht dan ook dat de kledingbranche in de stad er erg onder te lijden krijgt”, aldus Engberts op RTV Noord. Hij verwacht dat als het plan wordt doorgezet dit veel ondernemers de kop kost.