nieuws

13 nov 2016, 12:12

Groningen blijkt andermaal plek voor politiek talent: Joost van Keulen (VVD) en Anne Kuik (CDA) hoog op lijsten

Groningen blijkt andermaal plek voor politiek talent: Joost van Keulen (VVD) en Anne Kuik (CDA) hoog op lijsten

Groningen is een goede bodem voor politiek talent. Het CDA-raadslid Anne Kuik en VVD-wethouder Joost van Keulen maken een goede kans op een zetel in de Tweede Kamer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo is de 29-jarige Anne Kuik zaterdag tijdens het partijcongres van het CDA definitief op de elfde plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet. De partij staat in de peilingen op dit moment op 17 zetels.

Kuik heeft aangegeven in Groningen te willen blijven wonen. Mogelijk ook omdat ze een relatie heeft met de Groningse D66-wethouder Paul de Rook. “Het nuchtere noorden is mijn thuisbasis. Ik vind het belangrijk om van dichtbij te weten en te voelen wat er in deze regio speelt.”

VVD-wethouder Joost van Keulen (37) staat op de 36e plaats op de kieslijst. Het gaat er nog om spannen of hij de Tweede Kamer haalt. De VVD staat op dit in de peilingen rond de 27 zetels. Op de kieslijst staan ook veel kandidaten die mogelijk een ministerspost kunnen bekleden als de partij weer gaat regeren. Dan zou Van Keulen een aantal plekjes opschuiven.

Op 15 maart 2016 mag Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen.