nieuws

12 okt 2015, 17:05

Groningen Airport Eelde verwacht groei van 8 procent

Groningen Airport Eelde verwacht groei van 8 procent

Groningen Airport Eelde verwacht dit jaar een groei van zeven tot acht procent van het aantal passagiers. "Het is een goed jaar voor ons aan het worden", aldus woordvoerder Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ze reageert daarmee het nieuws dat Transavia het aantal lijnvluchten wil verminderen vanaf een aantal regionale luchthavens, waaronder Maastricht. Volgens het bericht zou Transavia ook nadenken over haar vluchten vanaf Eelde. Maar volgens de woordvoerder zal Transavia volgend jaar gewoon vanaf Eelde blijven vliegen. "Transavia wil het aantal lijnvluchten verminderen. Maar vanaf Eelde hebben we vooral chartervluchten. En daar gaat het bij ons in Eelde momenteel erg goed mee."

Dat Groningen Airport Eelde beter in de markt ligt voor chartervluchten dan Maastricht komt volgens Clarisse omdat Maastricht een veel grotere concurrentie heeft dan Groningen Airport Eelde. “Noord-Nederland heeft autonomere markt. Binnen anderhalf uur rijden vanaf ons vliegveld hebben we geen concurrenten. Maastricht heeft wel veel concurrerende vliegvelden in de buurt en heeft het daardoor het zwaar. Wij hebben er ook al jaren hard aan gewerkt om de touroperators hier te behouden.  Dat pakt nu gelukkig goed voor ons uit", aldus Clarisse.

"Tot nu toe is het daardoor een goed jaar voor ons, absoluut. Dit is het jaar van de groei van het aantal passagiers. Misschien komen we wel uit op 7 of 8 procent", aldus Clarisse.