nieuws

06 apr 2016, 11:11

Groen licht voor nieuwe moskee in Groningen

Groen licht voor nieuwe moskee in Groningen

Groningen krijgt een nieuwe moskee in Selwerd. De Raad van State bepaalde woensdag dat er geen bezwaren zijn tegen de bouw van de nieuwe moskee met drie bouwlagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de omgevingsvergunning, omdat ze bang zijn voor parkeeroverlast. Ze denken dat de nieuwe moskee veel nieuwe bezoekers gaat trekken en dat er te weinig parkeerplaatsen zijn.

De moskee van de Stichting Moskee en Islamitisch Centrum Groningen is nu nog gevestigd in een oude boerderij. Daar komen gemiddeld zo’n 467 gelovigen op af. Volgens het Groningse gemeentebestuur leidt de bouw van een nieuwe moskee niet tot veel extra bezoekers.

Omwonenden bestreden het standpunt van de gemeente vorige maand tijdens de zitting fel. Ze denken dat de moskee een regionale trekker wordt en dat er meer gelovigen bij de diensten aanwezig zijn. De rechtbank van Groningen was het daar een jaar geleden nog mee eens en vernietigde de omgevingsvergunning omdat de gemeente te snel toestemming had gegeven.

De Raad van State liet woensdag dus weten dat ze het eens zijn met de lezing van de gemeente en dat er geen bezwaren meer zijn voor het verlenen van de vergunning.