nieuws

28 mrt 2017, 10:10

Gratis cursus Duits voor Groningse ondernemers

Gratis cursus Duits voor Groningse ondernemers

Sprechen Sie Deutsch? Voor Groningse ondernemers, winkelpersoneel en horecamedewerkers wordt vanaf maandag 2 mei door het Servicepunt Detailhandel een cursus Duits georganiseerd.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een initiatief van de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland.

Duitse toeristen zijn voor veel ondernemers een belangrijke doelgroep. Volgens de initiatiefnemers van de cursus is het daarom van belang dat de Duitsers zich welkom voelen in de stad en bij Groningse bedrijven. Goede beheersing van de Duitse taal moet daaraan bijdragen.

Een ervaren docent van het Noorderpoort neemt de deelnemers in vijf avonden mee in de wereld van de Duitse taal en de Duitse bezoeker. De deelnemers leren Duits spraken maar ook de culturele verschillen komen aan bod.

De cursus is interactief en maakt onder andere gebruik van filmpjes, thuisopdrachten en mystery guests. Door de korte duur van de cursus is enige basis kennis Duits gewenst.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, er geldt een maximum van 2 personen per bedrijf en er wordt gewerkt met een no-show policy om een actieve houding te realiseren.

Aanmelden en meer info: www.groningerretailacademy.nl De bijeenkomst is kosteloos bij te wonen.

Groningen Gastvrij

De cursus Duits komt voort uit het gezamenlijke overleg met GCC, VBGW, Marketing Groningen, KHN, Hotelbranche, Gemeente Groningen en Gastvrij050, allen sinds eind 2016 verenigd in de werkgroep Groningen Gastvrij.