nieuws

14 mrt 2018, 09:09

Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen

Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen

Gerard Kemkers en FC Groningen gaan na dit seizoen uit elkaar. Uit gesprekken blijkt dat er een verschil van inzicht is over de visie binnen de club. Dat meldt RTV Noord woensdag. De club en Gerard Kemkers willen het bericht overigens nog niet bevestigen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kemkers kwam in 2014 bij de club werken als manager Topsport en Talentontwikkeling. Een van zijn grootste doelen was het realiseren van het Topsportzorgcentrum, dat nu in aanbouw is bij Corpus den Hoorn.

Samen met het hoofd van jeugdopleiding, Caspar Dekker, werd Kemkers gezien als een nieuwe denker binnen de club. Aan de hand van het duo werd een verandering ingezet, waarbij meer werd ingezet op het gebruik van data en wetenschap. Kemkers, de oud-schaatscoach die vele Olympische successen boekte met onder andere Sven Kramer en Ireen Wust, wilde ook een betere topsportmentaliteit invoeren. Zijn contract liep dit jaar af. 

Ron Jans

Onlangs werd ook al bekend gemaakt dat Caspar Dekker de club zou verlaten. Vorige maand gaf de club wel aan nog verder te willen met Kemkers. Tegelijk was er ook een discussie over de rolverdeling binnen de club, omdat technisch manager Ron Jans meer taken naar zich toe wilde trekken.

Binnen de club is niemand bereikbaar voor commentaar. Gerard Kemkers laat weten niet te willen reageren, omdat er nog een intern proces bezig is en het bericht voor hem nog voorbarig is.

Het is ook niet duidelijk of met het mogelijke afscheid van Kemkers nu ook wordt afgezien van de ingezette koerswijziging.