nieuws

21 dec 2016, 09:09

Gemeenteraad Tynaarlo wil geen geld steken in Eelde

Gemeenteraad Tynaarlo wil geen geld steken in Eelde

De gemeenteraad van Tynaarlo wil niet gaan investeren in Groningen Airport Eelde. Daarmee gaan ze in tegen de wens van het college van burgemeester en wethouders. De raad is verdeeld over het plan om Eelde met 46 miljoen euro te ontwikkelen tot een toegangspoort voor het Noorden, zo meldt RTV Drenthe.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Binnen de coalitie zijn VVD en CDA voor het plan, terwijl PvdA en D66 tegen zijn. De PvdA wil nog wel meewerken, maar doet dat alleen als het college meer investeerders achter het plan krijgt. Het gaat dan om partijen in het bedrijfsleven en andere overheden.

Andere partijen pleiten ervoor om de aandelen van de gemeente in het vliegveld zo snel mogelijk van de hand te doen. Tynaarlo heeft vier procent van de aandelen. De rest is in handen van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen en Assen.

Beide provincies besloten vorige week al dat ze wel willen investeren in het vliegveld. De gemeentes Groningen en Assen nemen later deze week nog een besluit.

Vliegvelddirecteur Marco van de Kreeke heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws uit Tynaarlo. Het is volgens hem echter onduidelijk wat de voorlopige ‘nee’ betekent voor de plannen van het vliegveld.