nieuws

16 dec 2015, 11:11

Gemeente zamelt fietsen in voor arme kinderen

Gemeente zamelt fietsen in voor arme kinderen

Groningers die een (kapotte) kinderfiets overhebben, kunnen deze op 22 en 23 december doneren in een kerststalling op de Vismarkt. De fietsen worden gerepareerd en vervolgens uitgedeeld aan kinderen uit arme gezinnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stadjers kunnen op de dinsdag en woensdag voor Kerst van 11.00 uur tot 16.00 terecht bij de speciaal door kunstenares Maria Koijck gebouwde Kerststalling op de Vismarkt. Daarnaast is het mogelijk om de fietsen op te laten halen door medewerkers van WerkPro.

De ingezamelde fietsen worden door medewerkers van WerkPro opgeknapt en worden vervolgens uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die zich geen nieuwe fiets kunnen veroorloven.

Armoede in Stad

De actie is de aftrap van een Groningse campagne die de aandacht vestigt op de armoedeproblematiek in de stad. In Groningen groeit één op de vijf kinderen op in een gezin waar niet of nauwelijks geld is voor gezond eten, nieuwe kleren of een kinderfiets.

“De Kerststalling is de start van een reeks inzamelingsacties en evenementen waarbij vele organisaties en Stadjers gezamenlijk in actie komen om alle kinderen in de stad een gelijke kans te bieden”, aldus wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen.