nieuws

17 mrt 2016, 09:09

Gemeente haalt streep door FlyOver - initiatief

Gemeente haalt streep door FlyOver - initiatief

De gemeente Groningen schaart zich niet achter het initiatief voor een kabelbaan (fly over) in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een initiatief van onder meer de Groningen City Club en een aantal bedrijven. “We hebben alle waardering voor de initiatiefnemers. Maar wij zijn wat minder optimistisch over de haalbaarheid van het initiatief”, aldus wethouder Paul de Rook (D66).

Volgens de wethouder gaan de initiatiefnemers uit van gemiddeld 4000 bezoekers per dag om het systeem rendabel te krijgen. “Maar stel dat het er iets minder zijn, dan moet je dat wel keer 365 dagen doen, en dan heb je het opeens over grote getallen”, aldus De Rook.

De initiatiefnemers zien de Fly Over bovendien als een vorm van openbaar vervoer. “Dan kan het ook gaan concurreren met het bestaande systeem van openbaar vervoer. Ja, dan moeten wij ons als gemeente wel afvragen wat dan de meerwaarde is. Want als wij twee concurrerende systemen zouden steunen, dan zou dat niet verstandig zijn. Dus met alle waardering voor de initiatiefnemers, zien wij geen aanleiding om een volgende fase in te gaan met het plan voor de Fly Over.”

Dit betekent niet dat initiatieven voor een kabelbaan elders in de stad Groningen van de baan zouden zijn.

Er is nog wel goede hoop dat de gemeente Groningen positief kijkt naar het Oosterhamriktrace-initiatief tot een kabelbaan.