nieuws

24 jun 2016, 16:04

Gedeputeerde Eelco Eikenaar: “Met dit niveau blijft er risico op bevingen”

Gedeputeerde Eelco Eikenaar: “Met dit niveau blijft er risico op bevingen”

Gedeputeerde Eelco Eikenaar is blij met een verlaging van de gaswinning naar 24 miljard kuub maar, zo zegt hij, “met dit niveau van gaswinning blijft er risico op aardbevingen die zorgen voor schade.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"De verlaging van de gaswinning naar 24 miljard kuub is opnieuw een overwinning voor de Groningers. Op zich ben ik daar blij mee. Het is ook goed dat er een langjarig besluit is genomen, alleen had ik gehoopt op een beter perspectief.”

“Ik vind dat de minster de gaskraan ook de komende jaren verder dicht had moeten draaien. Met dit niveau van gaswinning blijft er risico op aardbevingen die zorgen voor schade. Dat leidt nog steeds tot veel onrust in de Groningse samenleving.”

“Ik denk ook echt dat meer perspectief mogelijk was geweest als de minister z'n stinkende best had gedaan om te verduurzamen en in te zetten op het bewerken van buitenlands gas. Dan had de gaskraan volgend jaar weer verder dicht gekund en dat zijn de stappen die we moeten nemen. De enige zekerheid die we nu hebben is dat minder gaswinning zorgt voor minder bevingen."