nieuws

14 jan 2018, 10:10

Gasberaad en gedeputeerde boos op premier Mark Rutte

 Gasberaad en gedeputeerde boos op premier Mark Rutte

Het Groninger Gasberaad is boos op minister-president Mark Rutte na zijn uitlatingen over de redenen waarom er nog geen schadeprotocol is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Niet wij, maar het ministerie van Economische Zaken zegt steeds de afspraken af”, zo stelt het Gasberaad.

Rutte vroeg vrijdag na de ministerraad nadrukkelijk medewerking van Groningse bestuurders een maatschappelijke organisaties om nu snel een schadeprotocol vast te stellen. Volgens het Gasberaad ligt er al sinds oktober een voorstel van Groningse kant bij de minister.

Destijds liet het ministerie weten twee weken nodig te hebben om de plannen te bekijken. Er kwam een afspraak, maar die werd afgezegd. En dat gebeurde sindsdien nog meerdere malen. De opmerking van Rutte viel daarom ook niet in goede aarde.

Hoe durf je? 
Gedeputeerde Eelco Eikenaar reageerde ook boos op de woorden van Rutte. Volgens hem zijn de Groningers zelf met een protocol aan de slag gegaan, omdat de ambtenaren van het ministerie niks voor elkaar kregen. “Hoe durf je Groninger bestuurders de schuld te geven van het ontbreken van een schadeprotocol voor schade gaswinning. Het ligt al maanden klaar!”, aldus Eikenaar op de site van het Dagblad van het Noorden.