nieuws

27 jan 2017, 15:03

Friezen beroven FC Groningen-supporter met geweld van spandoeken

Friezen beroven FC Groningen-supporter met geweld van spandoeken

De politie heeft in totaal acht SC Heerenveen-supporters aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving van een 24-jarige Groninger. Het slachtoffer raakte in de nacht van zaterdag op zondag  gewond toen hij door een groep mannen met geweld werd beroofd van een rugtas met FC Groningen-spandoeken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij de hulp van getuigen wist de politie nog dezelfde nacht twee mannen van 22 en 24 jaar uit Heerenveen aan te houden. Op dinsdag en woensdag werden nog eens zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving.

Wraakactie
Alle aangehouden verdachten maken deel uit van een supportersgroepering uit Heerenveen. De politie vermoedt dat de beroving een wraakactie is voor een eerder incident waarbij FC Groningen-supporters een spandoek uit het Abe Lenstra-stadion stalen.

In bewaring
Zeven van de verdachten zijn door de rechter-commissaris voor minimaal 14 dagen in bewaring gesteld. 'Eén man is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

Stadion- en omgevingsverbod
De mannen zijn allemaal aangemeld voor een stadionverbod. Ook bekijkt de gemeente Heerenveen of het de verdachten een omgevingsverbod kan opleggen, zodat ze niet in de buurt van het Abe Lenstra-stadion mogen komen.

Lopend onderzoek
De politie sluit niet uit dat het onderzoek nog meer aanhoudingen oplevert.

De gestolen spandoeken zijn tot op heden nog niet teruggevonden.