nieuws

25 jul 2015, 21:09

Festival Hongerige Wolf: alternatief programma in binnenlocaties

Festival Hongerige Wolf: alternatief programma in binnenlocaties

De storm betekende ook dikke pech voor het festival Hongerige Wolf in oost-Groningen. Dit festival is in vijf jaar tijd zeer populair geworden. Dit jaar is het weer toch een beetje spelbreker. Medewerkers en publiek lieten zich er zaterdag echter niet door uit het veld slaan: het leek er eerst op dat mensen zouden moeten worden opgevangen bij boeren, maar later bleek dat toch niet nodig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van het festival heeft maatregelen getroffen om alle bezoekers veilig onder te brengen. Het programma en de hele horeca (eten en drinken) is verplaatst naar boerderijen en graanschuren, zoals te zien op bijgaande foto van burgemeester Pieter Smit, die hij Tweette.  "Nog even gekeken op festival @Hongerige_Wolf. Goed voorbereid op slecht weer maar toch uitstekende sfeer!", meldde hij er bij.

 

Het hoogtepunt van de storm werd verwacht rond acht uur. Campinggasten pakten hun spullen in. Hun ingepakte tenten werden door een bewoner met een trekker naar boerderijen in de omgeving verplaatst. Maar later bleek gelukkig dat campinggasten niet geëvacueerd hoefden te worden en bij de boer te slapen, meldde directeur Ruth Weites.

 

 Wel wordt er een alternatief programma in binnenlocaties gehouden.

 

Zondag wordt alles weer opgebouwd. Bezoekers die voor zaterdag een ticket hebben gekocht, krijgen zondag gratis toegang. Voor zondag is de weersvoorspelling goed en kunnen bezoekers een gevarieerd  programma tegemoet zien, zoals gepland.

 Er zijn ook nog dagkaarten voor zondag verkrijgbaar aan de deur.