nieuws

23 jul 2015, 11:11

FC Groningen neemt alle tijd in zoektocht naar nieuwe spelers

FC Groningen neemt alle tijd in zoektocht naar nieuwe spelers

FC Groningen neemt de komende weken zorgvuldig de tijd om te kijken of ze vervangers gaan aantrekken voor de vertrekkende Genero Zeefuik en Tjaronn Chery. Dat zegt technisch manager Peter Jeltema woensdag op de site van FC Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tjaronn Chery vertrekt naar het Engelse Queens Park Rangers, terwijl Zeefuik een contract tekende bij het Turkse Balikesirspor. FC Groningen liet eerder nog weten dat ze pas nieuwe spelers aantrekken, zodra andere vertrekken. Nu Zeefuik en Chery zijn weggekocht, betekent dit echter niet dat er op korte termijn een vervanger wordt aangetrokken.

Eind juni contracteerde Groningen wel Bryan Linssen en Abel Tamata. Daarmee werd al geanticipeerd op het vertrek van spelers. Afgelopen winter kreeg de club al een kwaliteitsinjectie met het binnenhalen van Tibbling en Rusnak. Nu wil de club in alle rust naar mogelijke opties kijken.

Volgens Jeltema moet een eventuele aanwinst ook echt een meerwaarde zijn voor de huidige selectie. ““We hebben ambities, maar dienen tegelijkertijd nog altijd zeer zorgvuldig met onze centen om te gaan”, aldus Jeltema. “We kunnen het geld maar één keer uitgeven. Daarvoor nemen we liever een maand langer de tijd, dan een dag te vroeg.”