Nieuws

‘FC Groningen is de echte Sinterklaas’

Ernest Faber, trainer van FC Groningen, heeft zaterdagavond woedend gereageerd op het verlies van FC Groningen tegen ADO. Volgens de trainer speelde FC Groningen voor Sinterklaas.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

‘Ik dacht dat Sinterklaas niet meer bestond. Maar kennelijk wel, als je zag hoe wij in de eerste helft de goals weggaven’, zo zei de trainer tegen RTV Noord.

Voor straf wil hij alle spelers op hun vrije dag terug laten komen, zodat het tot iedereen doordringt dat je niet zo maar in een kwartier moet weggeven ‘waar je een heel jaar voor werkt.’

FC Groningen kreeg er stevig van langs in de eerste helft: ADO stond binnen 23 minuten met 3-0 voor.

Na de rust scoorde ADO opnieuw, en leek het compleet gedaan met FC Groningen.

Maar Mimoun Mahi bracht de achterstand terug door een strafschop te benutten en na twintig minuten in de tweede helft bracht Bryan Linssen de achterstand terug tot 4-2.

En in blessuretijd schoot Linssen met een laag afstandsschot nog een keer raak. Maar het was allemaal te weinig. En te laat.

FC Groningen staat inmiddels op de elfde plaats.