nieuws

13 jan 2016, 09:09

Eurosonic Noorderslag van start; Groningen pophoofdstad van Europa

In de stad gaat vandaag, woensdag, de dertigste editie van Eurosonic Noorderslag start. Verspreid over diverse podia in de stad staan er 320 acts op het programma, waaronder Bewilder, Jett Rebel en The Common Linnets. In een tent op de Grote Markt vindt het gratis te bezoeken Eurosonic Air plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens Eurosonic, dat vandaag begint, wordt Groningen omgetoverd tot pophoofdstad van Europa. Eurosonic geldt als springplank voor Europese acts. De artiesten treden op in ruim dertig zalen in de binnenstad van Groningen. Overdag is er een conferentie waar Europese muziekprofessionals samenkomen. Op zaterdag volgt Noorderslag in de Oosterpoort, hier krijgt de Nederlandse muziek een podium.

Op een tent op de Grote Markt vindt Eurosonic Air plaats. Het zijn niet de minste namen die het podium zullen beklimmen. The Common Linnets geven donderdagavond de aftrap, waarna er die avond ook nog optredens zijn van Dubioza Kolektiv en Typhoon. Vrijdag spelen Sven Hammond, John Coffey en De Staat. Zaterdag staan Bewilder, Rondé en Jett Rebel op het programma. Het Noord Nederlands Orkest speelt ‘What’s on David Bowie’s playlist?’.