nieuws

24 jan 2018, 09:09

Ernest Faber na dit seizoen weg bij FC Groningen; Weg vrij voor Erwin Koeman?

Ernest Faber na dit seizoen weg bij FC Groningen; Weg vrij voor Erwin Koeman?

Hoofdtrainer Ernest Faber verlaat na dit seizoen FC Groningen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de directie en de 46-jarige oefenmeester. Beide partijen willen na dit seizoen een andere weg inslaan. Daarmee lijkt de weg helemaal vrij om met Erwin Koeman de voor veel fans gedroomde hoofdtrainer aan te stellen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Faber is na dit seizoen twee jaar trainer geweest van de club. In zijn kielzog vertrekt ook assistent Marcel Groninger.

Ron Jans: 'Seizoen goed afsluiten'
Manager technische zaken Ron Jans zegt dat het besluit van beide partijen in goede harmonie is gegaan. “Zoals onze samenwerking tot nu toe steeds loopt, is ook deze beslissing in een prima verstandhouding tot stand gekomen. Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee. We hebben er alle vertrouwen in dat we de stijgende lijn van de laatste weken – waarin diverse talenten uit de eigen opleiding de kans krijgen zich te profileren – kunnen doortrekken en zijn ervan overtuigd dat we dit seizoen op een goede manier met elkaar kunnen afsluiten.”

Faber: 'Beslissing was al genomen'
Trainer Ernest Faber sluit zich aan bij de woorden van Jans. “Beide partijen hadden dezelfde gedachte om na dit seizoen een andere weg te willen inslaan. Die beslissing had ik voor mezelf al genomen. We gaan met elkaar op professionele wijze verder en richten al onze aandacht op een goede tweede seizoenshelft.”

Erwin Koeman
Het is nog niet bekend wanneer FC Groningen aan de slag gaat met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Veel fans zien dus graag Erwin Koeman komen. Hij heeft op dit moment geen club en gaf onlangs nog aan dat hij graag op eigen benen staat. Koeman werd eerder samen met zijn broer Ronald ontslagen als assistent-trainer bij Everton.