nieuws

17 jan 2017, 11:11

Morgen eerste natuurijsmarathon in Groningse Noordlaren dankzij 'dondersgoede ijsplaat'

Morgen eerste natuurijsmarathon in Groningse Noordlaren dankzij 'dondersgoede ijsplaat'

De eerste natuurijsmarathon voor professionals wordt woensdagochtend gehouden in het Groningse Noordlaren. Dat heeft de KNSB dinsdag rond half twaalf besloten. IJsmeester Jan Geert Veldman reageerde verheugd op het nieuws.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Willem Hut, coördinator marathon van de KNSB, keurde dinsdagagochtend de ijsvloer in Noordlaren. Volgens hem is de ijsvloer nu nog niet overal dik genoeg. Omdat er vandaag en vannacht nog flinke vorst wordt voorspeld, heeft de ijsmeester genoeg tijd om de baan nog verder op te spuiten. "Er ligt hier een hele mooie ijsvloer", aldus Willem Hut. "En het is goed dat ze hier verder gaan werken aan een 'dondersgoede ijsplaat'." 

Ook Arnhem en Haaksbergen waren in de race om de eerste natuurijsmarathon, maar dinsdagochtend bleek dat de ijslaag daar nog niet dik genoeg was. Doordat het in Groningen strenger vroor, kwam Noordlaren weer in beeld.

Volgens de KNSB wordt de marathon vroeg op de dag verreden, omdat de ijsvloer dan het beste blijft. Zowel de vrouwen als de mannen komen dan in ieder geval in actie. 

Ook in 2002, 2010, 2012 en 2013 kreeg Noordlaren de primeur van de eerste natuurijsmarathon. 

(Foto: Pieter Oosterhuis via Twitter @pietskoe)