nieuws

07 sep 2017, 11:11

‘Ed Sheeran of Bruce Springsteen naar Drafbaan Groningen’

‘Ed Sheeran of Bruce Springsteen naar Drafbaan Groningen’

‘Welke artiesten zie jij het liefst optreden in het Stadspark?’: dat was een vraag die de redactie van de GIC gisteren stelde aan haar volgers op Facebook. Die vraag leverde veel suggesties op. Het liefst zien de mensen die reageerden via Facebook grote namen naar Groningen komen: artiesten als Ed Sheeran of Bruce Springsteen. Maar ook werd er gepleit voor Andre Rieu of minder bekende Nederlandse acts als My Baby en DeWolff.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanleiding voor de vraag vande GIC aan haar Facebookvolgers is het feit dat de overeenkomst tussen de gemeente Groningen en de huidige exploitant van de Drafbaan per 1 januari 2018 wordt beëindigd. De weg lijkt daarmee vrij voor grote concerten en andere evenementen.

In het verleden waren er op de Drafbaan concerten van onder andere de Rolling Stones en Tina Turner. Of er weer wereldsterren naar het Groningse Stadspark zullen komen, is nog niet te zeggen. “Maar de Drafbaan is een uitstekende locatie voor grootschalige evenementen”, aldus wethouder Joost van Keulen. “Maar ook minder grootschalige activiteiten komen er goed tot hun recht. Het terrein ligt gunstig ten opzichte van de stad en is goed bereikbaar”, zegt hij.

Om de mogelijkheden van de drafbaan als evenementenlocatie beter te benutten gaat de gemeente onderzoeken op welke wijze het beheer, de exploitatie en de programmering het best kan worden vormgegeven. Voor de exploitatie en het beheer zal samenwerking met marktpartijen worden gezocht.

Enkele suggesties van onze Facebook-volgers:

Vincent Wiegers: In ieder geval een metal festival zou ik graag eens zien in Groningen in het Stadspark dan heb je zowieso een vol veld. En met bands als Iron maiden, Slayer enz in het Stadspark heb je een uitverkocht concert

Sophia Roggen: Grote namen pakken, als ze überhaupt willen?
Het liefst voor wat "ouder" publiek met bestedingsgedrag, voor iedereen goed; hotels , horeca, taxi's, detailhandel etc

Henk Martens: Weet wel een paar grote namen: SLAYER, Metallica en Megadeth. Iets met Stonerrock is ook prima, net zoals Nederlandse acts als My Baby en DeWolff (om maar wat te noemen).

Marc van A: Grote nationale en internationale namen. Springsteen, U2, Roger Waters en andere artiesten die meestal naar Gelredome en Heineken Music Hall komen, zo'n plek missen we in het noorden en het is niet onmogelijk want eind jaren 90 hebben The Rolling Stones en Tina Turner er nog shows gegeven.

Karin Smilda-Ijbema: Bruce Springsteen, Paul Mc Cartney, A-Ha, Madonna, Goldplay, Ed Sheeran, Adèle

Annemiek Hillebrink: Foo Fighters. Maar denk ook aan de omwonenden. Niet te vaak concerten. Stadspark ligt niet afgelegen. Er wonen veel mensen in de buurt die last kunnen hebben van lawaai en publiek.

Jan Jansen: U2 / Pearl Jam / Metallica / Foo Fighters / Springsteen / Stones soort van Pinkpop - Grunnpop?

Eldert Wiersum: Coldplay, U2, Radiohead, Muse of Snow Patrol. Wat zou dat mooi zijn in ons Grunn.

Loek Vader: Springsteen, ed sheeran, U2. Eros Ramazotti ga zo maar door

Ernst de Bie: André Rieu