nieuws

25 mrt 2016, 10:10

Drukbezochte Bloemenjaarmarkt begint druilerig

Drukbezochte Bloemenjaarmarkt begint druilerig

Het is nog even afwachten hoeveel bezoekers de Bloemenjaarmarkt precies trekt, maar het weer zit de tienduizenden bloemen- en plantenliefhebbers niet echt mee. Het weer is vrijdagochtend druilerig en koud. Gelukkig verdwijnt de regen rond het middaguur, als we de weermannen mogen geloven. En anders kun je altijd nog naar de Der Aa-kerk voor een warme rondleiding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks op Goede Vrijdag zo’n 100.000 bezoekers uit Stad, Ommeland en Duitsland. Veel mensen zien het als de start van het tuinierseizoen, maar of ze dit weekend meteen de tuin in duiken is maar de vraag. Vrijdag wordt het niet veel warmer dan 9 graden en de temperatuur loopt zaterdag op naar 14 graden. Het blijft daarna iets warmer, maar de Paasdagen zijn met 12 graden en regen niet de beste dagen om met de handen in de tuinaarde te zitten.

Groningen kent de Bloemenjaarmarkt, of in de volksmond: bloemetjesmarkt, al vele tientallen jaren lang. Ook vroeger was het al druk, zoals je kunt zien op de foto’s die we vonden op de Facebookpagina van De Oude Doos, waarop veel historisch beeldmateriaal van Groningen staat. We weten niet uit welke tijd deze plaatjes stammen, maar feit is dat de bloemetjesmarkt een flinke traditie heeft.

De Bloemenjaarmarkt 2016 begon druilerig
De Bloemenjaarmarkt 2016 begon druilerig