nieuws

10 dec 2016, 10:10

Dronken verliest nummerplaat bij botsing met betonnen paal

Dronken verliest nummerplaat bij botsing met betonnen paal

De politie heeft vrijdagavond een 74-jarige vrouw uit Wildervank aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw had aan de Grote Zilverreiger in haar woonplaats een betonnen paal bij een oprit uit de grond gereden. Vervolgens was ze doorgereden zonder zich te realiseren dat ze op de plek van de aanrijding haar kentekenplaat was verloren.

Alsof dat al niet genoeg was geweest om de vrouw op te sporen, kreeg de politie even later meldingen binnen van mensen die de automobiliste over de weg zagen slingeren. Één medeweggebruiker was zo scherp om de politie op de hoogte te houden van waar de vrouw zich bevond. Zo konden agenten haar op de Jakob Bruggemalaan in Veendam aan de kant zetten.

De vrouw bleek erg onvast op haar voeten te staan en werd daarom direct aangehouden. Op het politiebureau werd een ademtest afgenomen, waaruit bleek dat de vrouw veel te veel gedronken had.

Welke straf de 74-jarige krijgt voor haar dronken rit, is nog niet bekend. Ze is in ieder geval haar rijbewijs voorlopig kwijt.