nieuws

09 aug 2015, 12:12

Dronken joyrider veroorzaakt ravage op Helperzoom

Dronken joyrider veroorzaakt ravage op Helperzoom

Een 24-jarige Groninger is zaterdagnacht in zijn woonplaats aangehouden wegens joyriding, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de weg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Surveillerende agenten zagen hoe de man met gierende banden de Helperzoom kwam oprijden. Hij schampte daarbij een vangrail en reed vervolgens over een middengeleider, een fietspad en de stoep. Hij vervolgde met hoge snelheid zijn weg en reed bij de kruising met de Kemkensberg weer over twee middengeleiders. Daarbij reed hij twee gele paaltjes die de rijrichting aangeven omver.

Na deze laatste botsing kwam de inmiddels zwaarbeschadigde auto tot stilstand, waarop politieagenten de bestuurder direct aanhielden.

Uit controle bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs en had hij de wagen waarin hij reed van een kennis geleend zonder dat deze daarvoor toestemming had gegeven.

De 24-jarige Stadjer is door de politie ingesloten voor verder onderzoek. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan wegens joyriding.