nieuws

13 mrt 2016, 11:11

Dronken Groninger rijdt 127 km/u door Leeuwarden

Dronken Groninger rijdt 127 km/u door Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Leeuwarden een 25-jarige Groninger aangehouden. De man had teveel gedronken en reed met een snelheid van 127 km/u door Leeuwarden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie reed ter hoogte van het NS-station toen de auto van de Groninger hun aandacht trok. Al snel bleek dat de man te hard reed. Op de Aldlansdyk te Leeuwarden overschreed de bestuurder de snelheid met 39 kilometer per uur en later op de Drachtsterweg, buiten de bebouwde kom, kwam hij tot een overschrijding van 47 kilometer per uur. De toegestane snelheid is daar 80 kilometer per uur.

Daar bleef het niet bij: de man haalde nog een taxibusje aan de rechterkant in en belandde bij een rotonde in de berm. Agenten hielden de man aan. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Ook kreeg hij een bekeuring voor te hard rijden.

Omdat een cameraploeg van het programma Wegmisbruikers opnames maakte, kan de Groninger waarschijnlijk later dit jaar zijn gedragingen terug kunnen zien op televisie.