nieuws

22 jun 2016, 15:03

Drie verdachten aangehouden voor diefstal scooters

Drie verdachten aangehouden voor diefstal scooters

De politie heeft woensdagochtend in Groningen drie jonge mannen aangehouden wegens diefstal en heling van scooters. Het gaat om drie mannen van 17, 18 en 20 jaar uit de wijk Paddepoel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verdachten werden aangehouden na onderzoek van de recherche naar de opmerkelijke stijging van het aantal gestolen scooters in de stad. De drie worden verdacht van ‘een groot aantal’ van deze diefstallen. Bij de aanhouding zijn twee scooters in beslag genomen. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

De politie signaleerde eerder al een opmerkelijke toename van het aantallen diefstallen van scooters in de stad en dan met name in en rondom de wijk Paddepoel. In 2014 werd er in totaal 448 keer aangifte gedaan en in 2015 kwamen 980 aangiftes binnen. Sinds februari van dit jaar is er opnieuw sprake van een stijging en is er inmiddels 224 keer aangifte gedaan.

Dat was voor de politie reden om een onderzoek in te stellen, extra te surveilleren in de Groningse wijken, gerichte verkeerscontroles te houden en lokscooters in te zetten.