nieuws

15 okt 2015, 12:12

Drie aanhoudingen in drugsonderzoek

De politie heeft een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Ook twee Groningse vrouwen, van 30 en 49 jaar, zijn aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie is de aangehouden man vermoedelijk al enkele jaren actief in de drugshandel. Hij zou, vooral bij klanten in de stad Groningen, drugs aan huis bezorgen. Het geld dat hij hiermee verdiende ging op aan huur en auto’s.

 

De man had bij zijn arrestatie een dertigtal bolletjes met vermoedelijk drugs bij zich. Bij huiszoekingen in de gezamenlijke woning van de man en de 30-jarige vrouw werd zo’n vijfduizend euro aan contact geld in beslag genomen. Ook werden handdrugs gevonden.  

 

De rol van de 30-jarige en de 49-jarige vrouw is volgens de politie nog niet exact duidelijk. Bij de 49-jarige vrouw is beslag gelegd op een bankrekening. Ook werd beslag gelegd op drie auto’s en op een motor. De 49-jarige is na voorgeleiding op vrije voeten gesteld. Zij blijft wel formeel verdachte.