nieuws

16 feb 2018, 13:01

Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox naar Bevrijdingsfestival

Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox naar Bevrijdingsfestival

Topartiest Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox spelen op 5 mei in het Stadspark tijdens het Bevrijdingsfestival. Het gratis festival valt dit jaar op een zaterdag. De komende tijd worden er nog meer artiesten bekend gemaakt. Zo is nog niet bekend wie de zogeheten 'helikopteract' is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij hitsingles Home en Hungry groeide Dotan in 2014 binnen een jaar uit van huiskamerartiest tot headliner van een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Sindsdien tourt hij door het hele land met zijn 7 Layers Sessions, waarbij hij talentvolle singer-songwriters een podium biedt. Zijn nieuwe single Bones vormt de introductie tot een nieuwe sound, waarbij Dotan teruggaat naar de basis.

Het Amsterdamse Jungle by Night heeft met shows op Fuji Rock in Japan, Sziget, Glastonbury, Pinkpop, Lowlands en Montreal Jazz inmiddels een ijzersterk cv opgebouwd. De swingende mix van afrobeats, ethiobreaks, cumbia en psychedelica neemt luisteraars mee dieper de muzikale jungle in. Onlangs maakte de negenkoppige band een eigen multimedia-tour voor het Van Gogh Museum.

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox hijst hits variërend van Justin Bieber en The White Stripes tot Radiohead en Lady Gaga in een stijlvol retro-jasje. Jazzpianist Scott Bradlee is een ware muzikale kameleon die zijn hand niet omdraait voor doo-wop, ragtime, bluegrass, swing, Motown-soul, smooth jazz en alles daartussenin. De vintage covers resulteerden al in ruim 3 miljoen Youtube-abonnees en meer dan 900 miljoen views.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Het festival staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.