nieuws

11 apr 2017, 21:09

Donar verlengt contracten van Slagter en Pasalic met twee jaar

Donar verlengt contracten van Slagter en Pasalic met twee jaar

Basketbalclub Donar heeft dinsdag de contracten met Drago Pasalic en Arvin Slagter met twee jaar verlengd. Eerder al maakte de club bekend dat Sean Cunningham, Jason Dourisseau en coach Erik Braal de club trouw blijven. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 31-jarige shooting guard Arvin Slagter speelde ook in het seizoen 2013-2014 al voor Donar en werd toen kampioen met de club. In 2016 kwam hij weer terug naar de club. Dit jaar werd hij door spelers, coaches en journalisten verkozen tot de beste zesde man van de competitie. Slagter speelde dit seizoen gemiddeld 18,6 minuten en maakte daarin 7,38 punten en bijna 3 assists. 

De Kroatische center Drago Pasalic (32 jaar) heeft ook al een goed seizoen bij Donar achter de rug. Hij werd verkozen in het All Star Team van de reguliere competitie. De center scoorde dit seizoen gemiddeld 12 punten en 5,6 rebounds per wedstrijd in ongeveer 24 minuten. In Europese wedstrijden schroefde hij dat gemiddelde op naar 14,3 punten en 6,3 rebounds. 

Met de twee versterkingen legt Donar een stevige basis voor de komende twee seizoenen. Ook Cunningham en Dourisseau liggen de komende twee jaar vast. Coach Braal heeft zelfs nog een driejarig contract. Het is geen geheim dat de club ook de contracten met smaakmakers Lance Jeter en Chase Fieler wil verlengen. Vooral die laatste lijkt door z'n goede spel vrijwel onhoudbaar voor de Groningers omdat hij in andere Europese landen meer kan verdienen.