nieuws

08 feb 2018, 11:11

Donar opnieuw tegen Cluj in knock-out Fiba Europe Cup

Donar opnieuw tegen Cluj in knock-out Fiba Europe Cup

Donar moet het in de achtste finales van de Fiba Europe Cup opnemen tegen Cluj Napoca uit Roemenie. Beide teams troffen elkaar ook al in de afgelopen poulefase. Donar won toen twee keer. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Munchen werd donderdagochtend geloot. Tien teams uit de Fiba Europe werden op een hoop gegooid met zes afvallers uit de Champions League. Toevallig lootte Donar dus tegen een van de teams waarin in de tweede poulefase van de Fiba Europe Cup ook al werd gestreden. 

De uitwedstrijd op 19 december vorig jaar won Donar met 73-77. Dat bleek de opmaat voor een reeks van vier winstpartijen en twee keer verlies. De thuiswedstrijd werd met 92-72 gewonnen. Dat duel kende een opmerkelijk einde, omdat Donar-speler Evan Bruinsma nog scoorde terwijl Cluj zich gewonnen had gegeven en de bal neerlegde voor de laatste zes seconden. Cluj ontstak in woede en Donar bood z'n excuses aan. Toch zal Bruinsma in Roemenie niet met open armen worden ontvangen. 

Donar is nu favoriet om de kwartfinale te bereiken. Het is nog niet duidelijk wanneer de Groningers thuis spelen. In principe mogen ze het tweede duel thuis spelen, maar de club zit met de beschikbaarheid van MartiniPlaza. De wedstrijden staan in in principe gepland op 7 en 14 maart.

Ook is nog niet bekend tegen welk team Donar in een eventuele kwartfinale moet spelen.