nieuws

18 jul 2016, 10:10

Donar heeft met contracteren van Andrew Smith de selectie rond

Donar heeft met contracteren van Andrew Smith de selectie rond

Basketbalclub Donar heeft maandag de 23-jarige Andrew Smith gecontracteerd. De Amerikaan is aangetrokken voor de centerposities onder het bord. Smith kwam vorig jaar uit voor het Letse Jurmala Sports, waar hij gemiddeld 10,3 punten per wedstrijd scoorde en ook 7,1 rebounds pakte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Amerikaan is de afgelopen weken in Las Vegas gescout door coach Erik Braal en de technische man Martin de Vries. De club heeft hoge verwachtingen van Smith. "Andrew is een erg atletische speler die uitstekend in onze ploeg zal passen. Hij is een goede verdediger, sterke rebounder en goede shotblocker”, aldus Martin de Vries.

Het team van Donar is nu compleet. Naast Andrew Smith staan ook Lance Jeter, Tim Hoeve, Sean Cunningham, Tjoe de Paula, Arvin Slagter, Jason Dourisseau, Chase Fieler, Bas Veenstra en Drago Pasalic onder contract. Er worden nog twee jeugdspelers aan het team toegevoegd.

De Groningers komen dit jaar uit in de voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijden zijn gepland op dinsdag 27 en donderdag 29 september. Bij winst volgt een tweede kwalificatieronde.