nieuws

29 jun 2016, 11:11

Donar contracteert ervaren Kroaat Drago Pasalic

Donar contracteert ervaren Kroaat Drago Pasalic

Donar heeft woensdag de ervaren Kroatische speler Drago Pasalic (32) gecontracteerd. De 2.08 meter lange Pasalic kan uit de voeten op de 4- en 5-positie. Donar is blij dat Pasalic voor de club heeft gekozen, omdat hij veel ervaring heeft bij grote Europese clubs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens technische man Martin de Vries is Pasalic een speler met kwaliteiten waar ze al een tijdje naar op zoek waren. “Hij heeft bij veel grote clubs in Europa gespeeld, zijn ervaring zullen we zeker in de Champions League heel goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het een veelzijdige, sterke speler die we op meerdere posities kunnen inzetten.”

De Vries: “Pasalic is een uitstekend rebounder, sterk onder de borden maar beschikt ook over een prima schot waardoor hij ook buiten de basket voor veel dreiging kan zorgen. Daarnaast is het een jongen met een goede wedstrijdmentaliteit die goed in onze groep zal passen.”

Pasalic heeft een indrukwekkende loopbaan en heeft voor grote teams gespeeld in zijn carrière, waaronder Split, Ankara, en Milaan. Het afgelopen seizoen speelde Drago bij KK Zadar in de Adriatic League en daarna bij het Poolse MKS Dabrowa Gornicza. Bij beide teams behoorde hij tot de starting 5. In Polen speelde Drago 16 games en scoorde daar gemiddeld 12.2 punten per wedstrijd. Ook pakte hij 4.6 rebounds. Hij schoot z’n punten raak tegen een percentage van bijna zestig procent, waarvan 33 procent driepunters.

Drago Pasalic is na Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter en  jeugdspeler Tim Hoeve de zesde speler die is vastgelegd voor het komende seizoen.