nieuws

03 aug 2015, 20:08

Donar contracteert Amerikaanse spelverdeler Ken Brown

Donar contracteert Amerikaanse spelverdeler Ken Brown

Basketbalclub Donar heeft maandag de Amerikaanse spelverdeler Ken Brown voor één jaar gecontracteerd. De 25-jarige pointguard speelde vorig seizoen bij het Poolse MKS Dabrowa Gornicza. Dat meldt Donar op z’n website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Brown heeft volgens de club veel ervaring. Hij volgde zijn opleiding aan het Philander Smith College in de NAIA en werd verkozen in het All-NAIA-team. Vervolgens werkte hij zich via Letland, Zweden en Kosovo op naar de Poolse hoogste klasse.

Met zijn team werd hij afgelopen seizoen elfde in Polen. Brown kwam wel tot een gemiddelde van 14,4 punten per wedstrijd. Hij deed dat tegen een schotpercentage van 50,6 procent, waarvan 38 procent driepunters. Ook gaf hij 3,4 assists per wedstrijd. Hij valt volgens Donar op door zijn snelheid, behendigheid en zijn uitstekend driepuntsschot, maar hij kan ook erg goed kansen creëren voor zijn medespelers.

Brown is de negende speler in de selectie van Donar. De selectie bestaat nu uit Chase Fieler (VS), Ken Brown (VS), Jason Dourisseau (VS/NL), Ross Bekkering (CAN/NL) en de Nederlanders Yannick Franke, Dexter Hope, Bas Veenstra, Skip Samson, Niek Nieboer. De club verwacht de selectie spoedig rond te hebben.