nieuws

31 mei 2016, 10:10

Dertien aanhoudingen bij politie-invallen stad en provincie

Dertien aanhoudingen bij politie-invallen stad en provincie

De politie doet dinsdag op negentien locaties in de stad en provincie invallen in het kader van een groot onderzoek naar criminaliteit en drugs. Er zijn dertien mensen aangehouden. Bij de invallen zijn 175 politiemensen bij betrokken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er zijn tot nu toe dertien mensen aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export of het faciliteren daarvan. Ook zijn er zeven hennepkwekerijen en één drogerij aangetroffen.

Er worden dinsdag in de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde zoekingen verricht in zeventien woningen en twee bedrijfspanden. Bij de zoekingen wordt gebruik gemaakt van geld- en drugshonden.

Met behulp van informatie uit andere onderzoeken, een DNA-hit, anonieme meldingen en informatie van energieleveranciers werd in 2015 een onderzoek gestart. Tijdens dat onderzoek kwam een netwerk aan het licht dat ervan wordt verdacht zich bezig te houden met hennepteelt, -handel, -export, witwassen en/of deelname aan een criminele organisatie.