nieuws

01 feb 2017, 09:09

Derde editie van gratis IT Academy colleges gaat over Data Science

Het Kasteel is op dinsdag 7 februari vanaf 15.00 uur het decor voor de derde editie van IT Academy colleges. Daar waar de vorige editie in het teken stond van Big Data & Recht (zie video voor een terugblik), gaat het college ditmaal over Data Science. Wat is Data Science nou precies? Hoe verschilt dit van bijvoorbeeld business intelligence? Wat kan Data Science betekenen voor jouw organisatie? 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze vragen en meer zullen tijdens dit college beantwoord worden door Hanzehogeschool docenten Talko Dijkhuis MSc en dr. Johan Blok. Opnieuw zal de Groninger Internet Courant de colleges live gaan uitzenden via een stream. Overal in Nederland kun je dus meekijken.

Voorspellen met Big Data
De term Big Data is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Organisaties krijgen steeds meer data tot hun beschikking. Denk hierbij aan klantinformatie, informatie over de operationele werkzaamheden en informatie vanuit externe bronnen. De vraag is natuurlijk: Wat kunnen organisaties met deze informatie? 

Van expertsystemen naar Data Science
In de jaren '80 werden expertsystemen geïntroduceerd als antwoord op de groeiende hoeveelheid informatie als gevolg van de ICT revolutie. Deze zijn in de daaropvolgende decennia steeds verder geautomatiseerd. De recente explosie in de hoeveelheid data noopt tot verdere evolutie van hoe we met data omgaan. Talko Dijkhuis neemt je van 15.15 – 16.00 uur mee door de geschiedenis van Data Science met als kers op de taart een live demonstratie van een zelfgebouwd Data Science model.

Machine Learning
Een van de meest genoemde termen van de laatste jaren binnen Data Science is Machine Learning. Het vermogen van een systeem om met behulp van Big Data zichzelf te verbeteren, Machine Learning dus, spreekt bij velen tot de verbeelding. Dit is de techniek die ervoor zorgt dat Spotify precies de juiste muziek aanraadt, Netflix weet welke series jij leuk vindt en zelfrijdende auto's autonoom kunnen rijden. Johan Blok vertelt hier tijdens het tweede deel van het college (16.15 – 17.00 uur) meer over en gaat in op hoe software op basis van Machine Learning verschilt van 'normale' software.    

Het college is van 15.00 - 17.00 uur (inloop: 14.30 uur), vindt plaats in het Kasteel te Groningen, met aansluitend een netwerkborrel. De livestream is te volgen via de Facebookpagina en de website van de Groninger Internet Courant: www.gic.nl.

Het college is gratis bij te wonen en open voor iedereen: professionals, studenten, docenten en werkzoekenden zijn allemaal welkom. Wees er snel bij want er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.itacademy.nl/evenementen.